Sømmes Vænge i Gundsømagle

I den naturskønne by Gundsømagle 10 km nordøst for Roskilde bygger vi 60 nye, miljøvenlige rækkehuse i byggesystemet Bolig-rækkerne. Boligerne er i varierende størrelse og her kan både bo singler, par, seniorer  og børnefamilier.

Boligerne

Boligerne bliver opført som rækkehuse i 1 ½ plan. De to mindste boligtyper er i et plan med hems. Boligerne bliver rummelige og lyse, da der er loft til kip.

De største boliger er indrettet med en entré, badeværelse, værelse og et køkken i forbindelse med stuen. I de største boliger, vil det blive muligt at etablere et yderligere værelse i stueplan. Boligernes førstesal er indrettet som et stort rum, der kan deles op i to værelser.

De mindste boligtyper har en lille hems, hvor man med fordel kan indrette en soveplads.

Byggeriet

Boligerne bliver bygget i små rækker med mellem 5-7 huse i hver række. Mellem rækkerne kommer der parkering og mindre grønne områder.

Kendetegnet ved de nye boliger er at der er skråtage, hvor tagryggen er vendt i forhold til, hvordan man traditionelt bygger rækkehuse.

Sømmes Vænge bliver bygget i BR18 Lavenergi, hvilket betyder at boligerne er lavenergiboliger. En lavenergibolig er isoleret med et tykkere lag isolering end almindelige boliger, har energiruder og et moderne balanceret ventilationsanlæg med varmegenvinding, så der spildes mindre varme på udluftning. Det betyder, at boligen som udgangspunkt bruger mindre energi til opvarmning. Samtidig er der solceller på tagene, som gør at boligerne producerer CO2-neutral strøm, der dækker dele af forbruget i boligen og dermed får den enkelte beboer lavere udgifter til varme og varmt vand.

Lokalområdet

Boligerne er placeret i Gundsømagle, der ligger i det naturskønne område nordøst for Roskilde fjord, og der er kun ca. 10 km til Roskilde.

Byen har dagligvarebutik, daginstitutioner, skole og SFO. Byen har en del kulturliv, hvor aktive fra Gundsømagle Landsbyråds Kulturgruppe sørger for et spændende udbud af kulturelle oplevelser i nærmiljøet. Gundsømagle har også en aktiv idrætsforening.

Der er bus både til Roskilde, Jyllinge og Veksø. Fra Veksø kører S-toget mod både København og Frederikssund. Skal man til København i bil, køres der til Høje Tåstrup via Sengeløse. Der køres på Holbækmotorvejen ved tilkørsel 6. Fra Gundsømagle til Høje Tåstrup er der ca. 16 km.


Fakta

Antal boliger

60

Boligtype og størrelse

Fem forskellige boligtyper på mellem 28-111 m2

Boligfordeling

11 boliger på 111 m2. Boligtypen er oprindelig i 3 rum med mulighed for at etablere 1 rum mere i stueplan og 1 rum mere på det halve plan.

16 boliger på 104 m2. Boligtypen er oprindelig i 3 rum med mulighed for at etablere 1 rum mere i stueplan og 1 rum mere på det halve plan.

17 boliger på 87 m2. Boligtypen er oprindelig i 3 rum med mulighed for at etablere 1 rum mere i stueplan og 1 rum mere på det halve plan.

12 boliger på 65 m2. Boligtypen er oprindelig i 2 rum med mulighed for at etablere 1 yderligere rum i stueplan. Derudover har boligen en hems.

4 boliger på 28 m2. Boligtypen har en hems.

Energiklasse

BR18 Lavenergi

Eksempel på forventet husleje 

 -

Forventet byggestart

November 2020

Forventet indflytning

Efterår 2022

Indvendige trapper

Ja

Elevator

Nej

Parkering

Ja, der kommer parkeringspladser nær boligerne. 

Sådan får du en bolig i Sømmes Vænge

Sådan kommer du med i køen til de nye boliger i Sømmes vænge.


I takt med at byggeriet skrider frem, vil vi opdatere oplysningerne om byggeriet. Alle oplysninger og billeder er vejledende.