Toppen i Trekroner Roskilde

På en smuk bakketop i det nye byområde i Trekroner bygger vi 70 bæredygtige boliger til familier, singler og par. 

Bolig-træ er Boligselskabet Sjællands byggesystem, hvor boliger designes individuelt i 3D-software og fremstilles i massivt træ.

Træboligerne giver et sundt indeklima, og teknikken betyder, at der kan skabes velindrettede og klimavenlige boliger.

Træelementerne vejer mindre end beton og tegl, og er dermed lettere – og billigere – at arbejde med. Samtidig er det FSC-mærkede træ et langt mere klimavenligt materiale end de tunge byggematerialer, og faktisk bidrager boligerne til at reducere CO2.

Boligerne

70 boliger i forskellige størrelser med fokus på bæredygtighed. Boligerne får enten en altangang og altan eller lille terrasse/have som er syd- eller vestvendt. Der kommer boliger på et plan i stueetagen og via en udvendig trappe kommer du op til boligerne i to plan.

Byggeriet

Byggeriet bliver udformet som en ringbebyggelse med otte mindre blokke i tre etager. Der kommer variation i facaderne og åbninger mellem blokkene ind til en bypark i midten. Bebyggelsen skal således invitere ind til byparken og skabe rammerne om et godt og attraktivt byrum for både beboere og naboer. Desuden bliver der etableret en central sti, der løber på tværs gennem byparken.

Materiale

Byggeriet opføres i byggesystemet Bolig-træ, og facaderne bliver beklædt med træ og vinduer i rå aluminium. De får en energiklasse 2020, hvilket bl.a. betyder, at udgifter til energiforbrug minimeres. Der bliver tænkt på bæredygtighed, når materialerne skal vælges. Der bliver valgt miljøvenlige, robuste og holdbare byggekomponenter og løsninger.

Desuden etableres ventilationsanlæg med genvinding. Belysning udføres med LED-armaturer, og der anvendes intelligent lysstyring. Dele af bygningens energiforbrug skal dækkes af solceller, som bliver placeret på taget.

Lokalområdet

De nye boliger bliver placeret i bydelen Trekroner i Roskilde. Trekroner er en bydel i rivende udvikling, hvor der bygges, handelslivet blomstrer og den omkringliggende natur gør det til en attraktiv bydel at bo i for både børnefamilier og singler. Her ligger både gode institutioner, skole og Roskile Universitet. Du kommer nemt til kollektiv trafik og motorvej. Centrum af Roskilde ligger ca. 5 km fra de nye boliger. 

>Fakta

Antal boliger 70
Boligtype og størrelse

1-værelses betalbare boliger på 40m2

2-værelses boliger på 65m2

3-værelses boliger på 85 m2

4-værelses boliger på 115 m2

Boligfordeling

12 stks 1-værelses boliger

12 stks 2-værelses boliger

21 stks 3-værelses boliger

25 stks 4-værelses boliger

Energiklasse 2020
Eksempel på forventet husleje  og indskud

1-værelses på 30 m2 ca. husleje inkl. IT og antenne 3.000 kr. - forventet indskud: ca. 14.700 kr.

3-værelses på 67 m2 ca. husleje inkl. IT og antenne 7.000 kr. - forventet indskud: ca.  32.700 kr.

Forventet byggestart  Ultimo 2019
Forventet indflytning  Efterår 2021
Indvendige trapper

Boligerne i to plan har indvendige trapper, og adgang til boligen sker via en udvendig trappe.

Elevator

Nej

Parkering

Der kommer ca. 60 parkeringspladser. De bliver placeret som parkeringslommer mellem blokkene og nogle langs en indre sivegade mellem bygningerne og byparken.   


Skriv dig op til en bolig på Toppen

Sådan kommer du med i køen til de nye boliger på Toppen.


I takt med at byggeriet skrider frem, vil vi opdatere oplysningerne om byggeriet. Alle oplysninger og billeder er vejledende.