Vibehaven i Ringsted

Ved Køgevej i Ringsted bygger vi 72 attraktive og miljøvenlige familieboliger i et skrående landskab med rekreative fællesarealer.

Boligerne

Bolig-træ er Boligselskabet Sjællands byggesystem, hvor boliger designes individuelt i 3D-software og fremstilles i massivt træ. 

Træboligerne giver et sundt indeklima, og teknikken betyder, at der kan skabes velindrettede og klimavenlige boliger. 

Træelementerne vejer mindre end beton og tegl, og er dermed lettere – og billigere – at arbejde med. Samtidig er det FSC-mærkede træ et langt mere klimavenligt materiale end de tunge byggematerialer, og faktisk bidrager boligerne til at reducere CO2.

Der kommer boliger i et og to plan. Boligerne bliver i varierende størrelse, så der både er boliger til børnefamilier, singler, par og seniorer. Boligerne sydvendte altaner, og stueplansboligerne får egne åbne haver ud mod en større fælles have.

Det bliver muligt at sætte sit eget præg på boligen, da boligerne bliver opført som storrumsboliger med en fleksibel indretning. Det betyder at boligerne bliver opført med få skillevægge, og at man fx selv kan sætte en eller flere ekstra vægge op efter indflytning. Du kan læse mere om opsætning af vægge her.

Byggeriet

Byggeriet kommer til at består af flere bebyggelser. Der kommer en længere bebyggelse i 3 etager, der ligger ud mod Køgevej og til den anden side vender ind mod det store grønne fællesareal. Under treetagers bygningen kommer der underliggende parkering.

Ud mod Ørnevej og Vibevej bygger vi en række mindre bebyggelser med 8-9 boliger i hver af forskellige størrelser og planløsninger. Mellem disse bebyggelser, vil der være små grønne arealer, der grænser op til det store fælles grønne område.

Der er stor fokus på at skabe et indbydende fællesareal med stisystemer, der går gennem området og med forbindelse til det bagvedliggende grønne parkområde.

Materiale

Byggeriet opføres i Boligselskabet Sjællands byggekoncept Bolig-træ, der giver sunde og velisolerede bygninger. Boligerne får energiklasse 2020, og der lægges vægt på at anvende miljø- og allergivenlige materialer. 

Bygningerne opføres som præfabrikerede store trækonstruktioner med en robust facade af tegl, der sikrer byggeriet mod vind, vejr og mekaniske påvirkninger. Teglen får varierede rødlige nuancer, der giver et flot spil og patinerer smukt.

Skure og terrasser beklædes med varmebehandlet træ, der gråner og skaber en lys kontrast til det rødlige tegl. Vinduerne bliver i træ/aluminium. Tagene udføres som tagpaptage i en mørk grå nuance, som matcher det varmebehandlede træ på skure og terrasser.

Lokalområdet

De nye boliger bliver placeret i centrum af Ringsted, der ligger midt på Sjælland. Med sin centrale placering er både institutioner, skole, indkøb, indbydende bymiljø og stationen i kort afstand fra boligerne.

Ringsted er en by i rivende udvikling. De seneste år er der blevet opført mange nye boliger og store indkøbssteder er kommet til. I den nordlige ende af byen ligger Nørretorv Centret, Ringstedet samt Premier Outlets Center Danmark. I bymidten ligger Ringsted Sygehus, den nye flotte svømmehal samt byens biograf. Der er et rigt foreningsliv og mange gode sportsfaciliteter. Ringsted Kongrescenter byder på et væld af spændende teaterstykker, shows og koncerter.


Fakta

Antal boliger

72

Boligtype og størrelse

2-, 3- og 4-værelses boliger med fleksibel indretning på mellem 54 m² – 115m²

Boligfordeling

18 stk. 2-værelsesboliger på 54m² i et plan.

24 stk. 3-værelsesboliger på 87-98 m². 8 af boligerne er i et plan, de øvrige boliger i to plan.

30 stk. 4-værelsesboliger på 107-115m². 4 af boligerne er i et plan, de øvrige boliger i to plan.

Energiklasse

2020

Forventet husleje og indskud

2-værelsesboliger på 54m² ca. husleje 4.500 kr. - forventet indskud: ca. 22.700 kr.

3-værelsesboliger på 93m² ca. husleje på 7.700 kr. - forventet indskud: ca. 39.000 kr.

4-værelsesboliger på 112m² ca. husleje på 9.200 kr. - forventet indskud: ca. 47.000 kr.

Huslejen er ekskl. forbrug

Forventet byggestart

November 2020 (nedrivning starter sommeren 2020)

Forventet indflytning

December 2022

Indvendige trapper

Boligerne i to plan har indvendige trapper, og adgang til boligen sker via en udvendig trappe.

Elevator

Ja

Parkering

Fælles parkeringsfaciliteter på fælles areal nær boligerne


Skriv dig op til en bolig i Vibehaven

Sådan kommer du med i køen til de nye boliger i Vibehaven


I takt med at byggeriet skrider frem, vil vi opdatere oplysningerne om byggeriet. Alle oplysninger og billeder er vejledende.