6/12-2016 Nyhed til alle

110 nye boliger på vej i Roskilde

Boligselskabet Sjælland og firmaet Sdr. Ringvej 108 ApS vil opføre cirka 110 nye boliger ved Fakta på Køgevej i Roskilde.

Den såkaldte Fakta-grund ligger centralt i Roskilde ved Køgevej. Nærmeste nabo er Roskilde Rådhus og boligområdet Ringparken.   Foto: Jonas B. Whitehorn

Beboerne i boligområdet Ringparken har tidligere besluttet, at Faktagrunden skulle sælges. Salget indbringer cirka 10 millioner til den kommende renovering af de eksisterende boliger i Ringparken.

Stod foran renovering

Faktagrunden indeholder i øjeblikket et par institutioner, Fakta, et apotek og en genbrugsforretning. Bygningerne er nedslidte og stod over for en omfattende renovering. Aftalen betyder, at der i stedet skal bygges nyt. Boligselskabet Sjælland har solgt grunden og de nuværende bygninger til Sdr. Ringvej 108 ApS.


Her bygger vi

Her kommer der nye boliger i de kommende år


Flere boliger i Roskilde

Samtidig med salget har Boligselskabet Sjælland fået retten til cirka 55 almene boliger i forbindelse med det nye byggeri på Faktagrunden. De 55 boliger kommer til at ligge side om side med 55 ejerboliger. På grunden skal der også stadig være en dagligvarebutik; så der vil stadig være mulighed for at gøre de daglige indkøb tæt på Ringparken.

"Vi er glade for, at vi med aftalen kan sikre flere boliger til Roskilde. Der er et stort behov for flere boliger. Samtidig får beboerne i Ringparken et milliontilskud til renoveringen af de ældre boliger," fortæller byggechef Per Bro fra Boligselskabet Sjælland.

Tidsplanen for byggeriet er endnu ikke udarbejdet. Roskilde Kommune skal også godkende planerne inden byggeriet kan gå i gang.


Læs også

Dagbladet: Fakta-grund solgt til kæmpe boligprojekt

Fakta

Her er området

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør