2/9-2019 Nyhed til alle

32 nye ungdomsboliger: Unge flytter ind før studiestart

Det var en lettelse for de kommende studerende, da Boligselskabet Sjælland udleverede nøgler til 32 ungdomsboliger i Roskilde før tid.

Studiestart på de videregående uddannelser starter om lidt. Derfor var det en lettelse for flere unge mennesker, da de denne uge fik nøglerne til deres nye hjem, der skal danne rammerne i hverdagen under studiet.   Lindskov

Glæden var stor hos de studerende, da de sidste uge kunne modtage nøglen til deres nye hjem i det tidligere plejehjem på Sankt Peders Stræde en uge før forventet. De fleste flyttede ind i weekenden, så de kunne nå at komme på plads før studiestart.

"Jeg er utrolig glad for at have fået nøglen en uge før tid. Det betyder, at jeg kunne starte mit studie op uden stress, da jeg kunne få tingene på plads og få købt de sidste ting. Dermed kunne jeg koncentrere mig om mit studie, da det startede. Der er jo så mange ting, der skal gøres inden – især da det er første gang, jeg skal bo ude alene", siger 19-årige Emilie Søgaard, der læser til sygeplejerske på Absalon i Roskilde.

Netop fordi, studieboligen er Emilie Søgaards første hjem, er hun særligt glad for, at ejendommen rummer flere fællesarealer med mulighed for at styrke relationerne med naboerne. Foto: Lindskov

Mangel på studieboliger

Over hele landet melder de store byer om mangel på studieboliger – også i Roskilde, hvor Regionalindstillingsudvalget i Roskilde melder, at godt 3000 er på venteliste til en studiebolig eller et kollegieværelse. Men nu gør Boligselskabet Sjælland deres til, at ventelisten falder en smule.

Selskabet har nemlig investeret i det tidligere plejehjem på Sankt Peders Stræde og omdannet den røde bygning til 32 nye ungdomsboliger.

"Der er mangel på studieboliger over hele landet, også i Roskilde Kommune, hvor vi med mange tusinde studerende på en stribe uddannelsesinstitutioner har brug for flere ungdomsboliger. Det vil vi gerne bidrage til at gøre noget ved, og derfor har vi investeret i ejendommen på Sankt Peders Stræde samt renoveret og ombygget den til ungdomsboliger", fortæller direktør Bo Jørgensen fra Boligselskabet Sjælland, der er glad for, at de ekstra boliger kunne give en række studerende en god start på studiet.

Bo Jørgensen fortæller videre, at der har været stor interesse for boligerne på grund af beliggenheden. Med placeringen mellem gågaden og Folkeparken er de studerende nemlig både helt tæt på byens butikker, cafeer og oplevelser, mens de samtidig kan nyde de grønne arealer.

Nu gør Boligselskabet Sjælland deres til, for at ventelisten falder en smule. Selskabet har nemlig investeret i det tidligere plejehjem på Sankt Peders Stræde og omdannet den røde bygning til 32 nye ungdomsboliger. Foto: Lindskov

Trygt at bo sammen med andre unge

Netop fordi, studieboligen er Emilie Søgaards første hjem, er hun særligt glad for, at ejendommen rummer flere fællesarealer med mulighed for at styrke relationerne med naboerne.

"Dét at skulle bo sammen med andre unge virker trygt for mig. Det skaber relationer udenfor mit studie, samtidig med at jeg aldrig er helt alene. Dét synes jeg er helt vildt fedt", fremhæver Emilie Søgaard.

Emilie er dermed en af de unge, der er med til at bekræfte en undersøgelse fra Finans Danmark og Forbrugerrådet Tænk, som viser, at gennemsnitsalderen for at flytte fra forældrene er relativt lav i Danmark målt på europæisk plan. Over halvdelen af de unge i Danmark flytter nemlig allerede hjemmefra, når de fylder 20 år, hvilket er i skarp modsætning til blandt andet Sydeuropa, hvor de fleste er omring 30, inden de flytter for sig selv.

/Lindskov

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør