13/8-2019 Nyhed til alle

Arbejdsdage i Læhegnet styrker fællesskabet

At holde de grønne områder pæne er vigtigt for beboerne i Læhegnet, men også fællesskabet og socialiseringen er i højsædet.

Mange flittige og frivillige hænder var endnu engang samlet til at vedligeholde de grønne områder i Læhegnet. Arbejdsdagene er medvirkende til at fællesskabet kan vokse yderligere.   Foto: Lindskov

Det er ikke ofte, at man ligefrem takker for en hård arbejdsdag. Men sådan er det i Boligselskabet Sjællands afdeling, Læhegnet i Jyllinge. Her samles alle beboerne fire gange om året for at vedligeholde de grønne områder, og sidste weekend – søndag den 4. august – havde beboerne den seneste arbejdsdag.

For bestyrelsen i boligafdelingen har det været vigtigt at arrangere arbejdsdage, hvor der er plads og tid til, at beboerne lærer hinanden bedre at kende og dermed styrker naboskabet. Derfor bliver invitationerne til arbejdsdagene også afleveret personligt til alle beboere i Læhegnet.

Plads til hygge og socialisering

Ifølge formanden for bestyrelsen, Dorthe Remmer, har især tilmeldingen til de grønne arbejdsdage udviklet sig positivt.

"De grønne dage har udviklet sig meget gennem de sidste år. I starten var det svært at samle beboerne. Heldigvis spredte rygtet sig om, at vi ikke kun knokler, men at vi også griller, hygger og drikker kaffe sammen. Pludselig oplevede vi, at flere beboere dukkede op", fortæller Dorthe Remmer – og tilføjer, at de i afdelingen generelt oplever mindre skrald og efterladte cigaretskodder, da beboerne jo selv er med til at rydde op og vedligeholde de grønne områder.

Beboerne i Læhegnet samles altid en søndag og i et par timer ad gangen. Alle hjælper til på bedste vis – uanset alder og evner. Havearbejdet og vedligeholdelsen af de grønne områder er naturligvis vigtigt, men fællesskabet og det at komme hinanden nærmere betyder lige så meget.

"Selvom man måske ikke kan hjælpe med det hårde havearbejde, så er folk gode til at hjælpe på anden vis. Om det så er at hente værktøj, holde skraldeposer eller lave kaffe, så er alle en del af fællesskabet", siger Dorthe Remmer.

Beboerne mødes igen den 6. oktober for at gøre de grønne områder vinterklar!

/Lindskov 

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør