11/9-2023 Nyhed til alle

Bas og beats åbner nyt kulturlaboratorium

Roskildes børn unge fik lørdag et spritnyt tilbud. Turning Tables slår dørene op for Kulturlab i Æblehaven og Rønnebærparken

Der var dømt fest, rap, quiz og taler da Turning Tables lørdag slog dørene op for det 180 m2 store nybyggede Kulturlab i hjertet af boligområdet Æblehaven og Rønnebærparken. Lokale unge DJ´s skød resolut åbningsfesten i gang, og de to unge værter Necmiye og Dilara styrede både fest og taler fra både Turning Tables, borgmester, og boligselskabets direktør for udvikling & partnerskaber, Francisco Ortega.

De tror på mig, og så gør jeg det!

Værterne Necmiye og Dilara er de seneste år kommet fast i de små kreative skibscontainere, som Turning Tables og de unge hidtil har måttet nøjes med. Mød dem her og hør dem fortælle om, hvad det betyder for dem.

 

Forberedt i månedsvis

Børn og unge fra Æblehaven og Rønnebærparken, har i månedsvis forberedt sig frem mod den store åbningsfest. En af dem der havde glædet sig særligt til både åbningsfesten og det nye kulturlab er 10 årige ’Mo’, der bor i Æblehaven.

”jeg skal på scenen med min egen rap, og så har jeg lavet min helt egen quiz, der hedder ‘Mo’s Musikquiz’. Det gode ved at komme her meget er, at jeg er blevet meget. Jeg er for eksempel begyndt at lave mine egne beats, siger Mohammed Fadel Hassan, som til daglig bare kalder sig 'Mo'.

Børn og unge får en stemme

Med et Turning Tables kulturlaboratorie midt i området omkring Æblehaven og Rønnebærparken får Roskildes børn og unge nu en unik mulighed for at omsætte deres fortællinger til kunst, foto og musik.

”Kunst, kultur og medieproduktion har et stort uforløst potentiale i at modvirke ensomhed og give børn og unge en vigtig stemme i de voksnes verden. Det bliver en spændende rejse, som vi glæder os til at følge og understøtte”, fortæller udviklingsdirektør i Boligselskabet Sjælland, Francisco Ortega.

Massiv støtte og for alle

Turning Tables nye Kulturlab er for alle børn og unge i Roskilde, der har lyst til at arbejde kreativt og være en del af et stærkt kulturfællesskab. Tilbuddet er gratis, og der er ingen krav om forudgående erfaring. Byggeriet og udviklingen af det nye Kulturlab er sket med støtte fra Kulturministeriet/kulturaktstykket, Nordea-fonden, Bikubenfonden, A.P. Møller og Chastine McKinney. Møllers Fond til almene Formaal, Nykredits Fond, Lokale- og Anlægsfonden, Bygma-fonden og Roskilde Festival.

Masser af partnere

Boligselskabet Sjælland er en del af projektet som også tæller partnerne; Bikubenfonden, Idrætsbiblioteket, Roskilde Festival, Klub Arena, Roskilde Kommune, Arne Pedersen A/S, Arcgency, Kulturministeriet, A.P. Møller fonden, Nykredits Fond, Bygma-Fonden, Lokale- og Anlægsfonden.

 

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation