29/1-2019 Nyhed til alle

Beboer efter brand: ”Godt vi havde indboforsikring”

Forældrepar til 1-årig datter blev genhuset af deres forsikringsselskab efter brand i deres boligafdeling i Gundsølille.

Beboer Nanna Bramming er stadig rystet efter den tragiske hændelse der skete først på året.    Foto: Lindskov

Året startede med en tragisk brand i vores afdeling Gundsølillebo i Gundsølille nordøst for Roskilde, der desværre kostede én mand livet, som blev fundet livløs på stedet. Derudover blev en kvinde kørt på Rigshospitalet i kritisk tilstand, men som nu er i bedring.

Branden opstod den 2. januar i den ene af lejlighederne, men bredte sig hurtigt videre, så flere af de nærliggende boliger blev påvirket af både ild og røg samt vand fra brandvæsenets slukningsarbejde.

Så galt går det heldigvis sjældent. Men alligevel kan ild, røg og vand forvolde uoprettelig skade på dit indbo. Sørg derfor for at have styr på forsikringerne samt at installere en røgalarm, så du kan alarmeres, hvis uheldet er ude.

Underbo kom ud i tide

22-årige Nanna Bramming, kæresten Nicky og deres et-årige datter var hjemme i deres lejlighed, da branden opstod tidlig morgen.

"Det bankede på ruden, mens der blev råbt: Ud, ud, ud, det brænder! Jeg skyndte mig at give vores datter overtøj på, lukke hunden ud og komme ud ad døren med vores datter i barnevognen", fortæller Nanna Bramming.

Forældreparret og deres datter blev en time på stedet og så brandvæsenet kæmpe med flammerne, før de sammen med flere naboer blev indkvarteret i et nærliggende beboerhus.

Nicky og Nanna kigger ind i deres lejlighed, som har lidt skade efter branden og slukningsarbejdet. De kan først flytte hjem igen om otte måneder, når renoveringsarbejdet er afsluttet.

Forsikringsselskabet hjalp med genhusning

"Heldigvis ”overlevede” alle vores ting branden og slukningsarbejdet – selv vores elektriske apparater. Det eneste indbo, der har taget skade er vores gardiner, og dem hjælper vores forsikringsselskab med at erstatte. Vores forsikringsselskab har været rigtig gode til at tage hånd om os og været med hele vejen igennem. De sendte bl.a. penge til tøj og overnatning de første døgn og betaler nu for vores genhusning, siger Nanna Bramming.

Selvom parrets ting ikke har taget skade, har branden medført store skader på ejendommen, så den skal renoveres, og beboerne skal genhuses i otte måneder. Det er beboernes indboforsikring, der betaler for genhusningen.

"To af familierne havde ingen indboforsikring, og det må være svært uden den hjælp, som vi har fået via vores indboforsikring. Vi er rigtig glade for, at vi har et forsikringsselskab, der kan hjælpe os i den her slags situationer. Det giver en stor tryghed", fortæller Nanna Bramming.

Selv om den lille familie har fået hjælp af både venner og forsikringsselskabet, er de stadig meget rystet og chokeret over hændelsen.

Husk indboforsikring og røgalarm

Boligselskabet Sjællands forsikring dækker kun skader på ejendommen, ikke de personlige ejendele. Derfor er det vigtigt, at du tegner en indboforsikring, så dine personlige genstande dækkes af forsikringen, hvis uheldet skulle være ude. Det er også indboforsikringen der skal dække genhusning. 
Husk herudover også at en røgalarm, der kan alarmere, hvis der opstår brand.

/Lindskov

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør