27/11-2017 Nyhed til alle

Boligdirektør vil give lejere indflydelse på vand og varme

FORS er forsyningsselskab i Roskilde, Lejre og Holbæk. Fra i dag kan du stemme på Bo Jørgensen for at styrke almene boligers indflydelse.

Bo Jørgensen stiller op til kundevalget til forsyningsselskabet FORS's bestyrelse. Han vil øge kendskabet og respekten om almene boliger, der er blandt FORS's allerstørste kunder.   Foto: Jonas B. Whitehorn

I dag starter kundevalget til forsyningsselskabet FORS's bestyrelse. For første gang stiller storkunden Boligselskabet Sjælland med en kandidat, nemlig direktør Bo Jørgensen.

"Jeg stiller op til FORS' bestyrelse, fordi jeg oplever et behov for at øge kendskabet til almene boligers betydning. Det bliver mere og mere afgørende, at vi sidder med ved bordet, når beslutninger tages", forklarer direktør i Boligselskabet Sjælland, Bo Jørgensen og peger på, at hver femte bolig i Roskilde og Holbæk er almen.

I dag offentliggøres det, at han stiller op som kandidat til kundevalget til FORS's bestyrelse.


FAKTA

Sådan stemmer du

Det tager kun 1 minut at afgive sin stemme. Du kan stemme fra mandag den 27. november til og med mandag den den 4. december. Du skal bo i Roskilde, Lejre eller Holbæk og hver husstand har én stemme. Når du skal stemme, skal du logge ind med dit NemID.

Afstemningen foregår her.


Bo Jørgensen vurderer, at forsyningsselskabernes kendskab til de almene boliger er begrænset.

"På landsplan er der ca. 20 % af boligerne almene. I de fleste sammenhænge nævnes vi ikke. Jeg oplever et behov for, at beslutningstagere får et bedre kendskab til almene boliger."

Bo Jørgensen mener, at et større kendskab vil have en effekt på længere sigt.

"Øges kendskabet til, hvad vi arbejder med, øges respekten. Og det er der behov for", fastslår han.

Tiltrængt stemme i FORS

Kundevalget til FORS løber fra 27. november til 4. december. Alle beboere i Roskilde, Holbæk og Lejre kan stemme til valget.

For Bo Jørgensen rækker valget videre.

"Jeg starter med FORS, men Boligselskabet Sjælland vil øge sin indflydelse alle steder for at tale de almene boligers sag og værdi for vores samfund."

Bo peger på flere udfordringer i de kommende år.

"I Roskilde udbygges fjernevarmenettet, samtidig med at genanvendelsen af vores affald øges. Det er modstridende. En familie som bor alment oplever sig presset til fjernevarme, i et omfang familier i private boliger ikke gør", påpeger han.

"Om man bor alment eller ej, skal man have samme rettigheder og pligter."

I Holbæk arbejder FORS med affaldshåndtering.

"Jeg mener, at forebyggelse af affald bør i fokus. Affaldsmængderne stiger eksplosivt og det koster - det giver god mening at arbejde med at forebygge affald, ligesom vi arbejder med at spare på energien."

"Udgiften til affaldshåndtering skal sættes i forhold til arbejdet med afhentningen. Det er langt lettere at hente affald fra store boligområder, og samtidig har professionelle hjulpet med at sortere affaldet, så det har en høj kvalitet til genvinding."

Endelig peger Bo Jørgensen på, at almene boliger naturligt går forrest, fordi det giver en stor effekt, når et stort boligområde tager en fælles beslutning. Men de almene boligområder skal ikke ende med regningen, bare fordi de går forrest, mener han.


FAKTA

FORS er et forsyningsselskab i Holbæk, Roskilde og Lejre

FORS A/S løser forsyningsopgaver i kommunerne Holbæk, Lejre og Roskilde. Virksomheden leverer fx vand og fjernvarme og håndterer spildevand, kloakker og affald. Det er en ny virksomhed dannet på tværs af de tre kommuner, og FORS har en omsætning på ca. 670 mio. kr.

Kundevalg til FORS

Bestyrelsen i FORS er sammensat af bl.a. politikere og kunder. I kundevalget skal der vælges to bestyrelsesmedlemmer og fire suppleanter. Bestyrelsesmedlemmerne vælges for en periode på fire år og indtræder i bestyrelsen i januar 2018.

Læs mere om kundevalget


|jbw

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør