6/10-2021 Nyhed til alle

Bofællesskaber er også en mulighed

Flere vil bo i bofællesskaber end tidligere. Derfor bygger vi flere i disse år, så boligsøgende kan søge den boligform, de efterspørger.

For nylig tog Holbæks borgmester Christina Krzyosiak Hansen (S), Karen Schmidt fra foreningen Alkes Have og direktør Bo Jørgensen fra Boligselskabet Sjælland første spadestik til 40 nye, bæredygtige boliger i bofællesskabet Alkes Have i Knabstrup.  

Bofællesskaber hitter som boligform og med rette. Et bofællesskab er nemlig mere end bare én bolig, men en livsstil med stærkt sammenhold og fællesskab. Noget som alle kan have brug for, uanset hvem man er. Alle har nemlig brug for at være en del af et fællesskab!

Hos Boligselskabet Sjælland kender vi til beboernes og de boligsøgendes længsel efter det gode liv i bofællesskaber.

"Fællesskaber er under forandring, og folks krav bliver ændret i takt med ændrede familieformer og former for samliv. Derfor søger mange mennesker et fællesskab som en slags udvidet familie, hvor man kan være fælles omkring projekter som eksempelvis økologi og bæredygtighed. Det er naturligvis en udvikling, som vi hos os forventer meget af i fremtiden, og derfor planlægger og opfører vi flere bofællesskaber, som vores beboere og borgere på ventelisten kan blive en del af", fortæller Bo Jørgensen, direktør for Boligselskabet Sjælland.

Flere bofællesskaber

Vi har allerede de tre bofællesskaber Seniorbo, Sneglebo og Munksøgård i Roskilde, som du kan skrive dig op til. Samtidig er vi på vej med to nye bofællesskaber, et i Bjæverskov samt et i Knabstrup i Holbæk, hvor vi for nylig tog første spadestik til 40 nye, bæredygtige boliger i bofællesskabet Alkes Have.

Nyt bofællesskab i Knabstrup

Alkes Have rummer alt det, et bofællesskab skal have. I et fælleshus kan beboerne spise sammen og mødes til aktiviteter – og der kommer både en lille sø, fælles bålplads, legeområde og nyttehaver, som beboerne kan have et fællesskab og gode relationer om.

Ifølge borgmester Christina Krzyosiak Hansen vil Alkes Have få en betydelig rolle, når det kommer til at udvikle Knabstrup.

"Alkes Have er beviset på, at Knabstrup lever! Det bliver et sted, som kommer til at skabe endnu mere liv og vil tiltrække nye beboere. Der vil komme børn, som kommer til at gå i de lokale daginstitutioner og skoler. Og så bliver Alkes Have meget mere end bare huse, man skal bo i. Det bliver et fællesskab, som hele Knabstrup bliver en del af", siger borgmester Christina Kzyosiak Hansen.

Det nye bofællesskab vil være klar for indflytning i 2023 og er blevet til via stor tilslutning fra lokale ildsjæle i Knabstrup, der har dannet foreningen Alkes Have.

 

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation