1/11-2019 Nyhed til alle

Boligselskabet i rekordaftale om fibernet

De helt store smil var fremme, da Boligselskabet Sjælland indgik den hidtil største aftale om fibernet i Danmark med TDC.

Underdirektør Allan Graa fra TDC og direktør Bo Jørgensen er meget tilfredse med aftalen, der betyder at ingen boligafdelinger i Boligselskabet Sjælland lades i stikken. Nu er der fibernet på vej til alle, og hver enkelt beboer kan selv vælge udbyder og om man vil bruge det nye net.   Foto: Jonas B. Whitehorn

Aftalen med TDC er Danmarks foreløbig største, og med aftalen sikrer boligselskabet hurtig internetforbindelse til alle boligselskabets 11.000 lejemål på hele Sjælland.

”Med denne aftale om fibernet løfter vi vores alle vores boliger ind i den digitale tidsalder og giver vores beboere på hele Sjælland lige muligheder for adgang til fremtidens lynhurtige og stabile internet. For os handler aftalen ikke kun om ledninger og teknik. Det handler om mennesker. Aftalen betyder, at alle vores beboere nu kan være sikre på at være med i den digitale udvikling. At de kan arbejde hjemme eller dele oplevelser med deres børnebørn", siger direktør for Boligselskabet Sjælland Bo Jørgensen og forklarer videre:

”Det har også været afgørende for os, at TDC kunne levere en løsning til alle vores boligafdelinger, både de store i Køge, Ringsted, Holbæk og Roskilde og de mindre udenfor de store byer. Det har vi fået med denne aftale, og det er vi naturligvis meget tilfredse med. For det er et løft til hele Sjælland og til alle vores beboere.”

Tilslutningen er gratis og åbner for frit valg - men er ikke klar i morgen

For beboerne kommer adgangen til fibernet ikke til at koste noget. Og de kan fortsat selv vælge, hvilken internetudbyder, de ønsker at gøre brug af.

Arbejdet med at trække nye rør og kabler er en enorm opgave, som både boligselskabet og TDC nu går i gang med at planlægge. Det står klart, at arbejdet kommer til at tage flere år.

Boligafdelingerne i Hvalsø Boligselskab og BoliGrøn har også mulighed for at blive en del af aftalen. Det tager selskabsbestyrelserne stilling til på et kommende møde.

Også TDC-glæde

Hos TDC er der også stor tilfredshed med det nye samarbejde med Boligselskabet Sjælland. Underdirektør Allan Graa i TDC NetCo Commercial & Partners uddyber:

”Jeg er glad for, at vi med aftalen med Boligselskabet Sjælland kan bidrage til et digitalt Danmark, nu hvor en lang række boliger på Sjælland får en fremtidssikret digital forbindelse. TDC får et langsigtet partnerskab med Boligselskabet Sjælland, som går hånd i hånd med TDC NetCo’s strategi om at bygge fremtidens bedste digitale infrastruktur og sikre åben adgang for så mange danskere som muligt.”

Efter kontrakten er underskrevet, går arbejdet i gang med at udarbejde planen for den endelig etablering af fibernet i alle boligselskabets boligafdelinger. Planen er, at der i de kommende år er etableret fibernet i alle boligselskabets afdelinger.


Spørgsmål og svar om aftalen

Hvornår kan jeg bruge det nye net?

Arbejdet med at trække nye rør og kabler er en enorm opgave, som både boligselskabet og TDC nu går i gang med at planlægge. Det står klart, at arbejdet kommer til at tage flere år.

Kan jeg selv vælge internetudbyder?
Som beboer kan du fortsat selv vælge din internetudbyder. Det betyder altså, at du ikke behøver at vælge TDC som internetudbyder.

Hvad kommer fibernettet til at koste som beboer?
Det nye fibernet etableres uden omkostninger for boligselskabets beboere og kommer ikke til at koste dig noget som beboer. Derimod betaler du til den udbyder, du evt. vælger.

Hvordan kommer etableringen af fibernet til at foregå?
I de enkelte lejemål etablerer TDC et kabelafslutningspunkt (et såkaldt KAP), som er en boks. TDC beslutter sammen med driftslederen den nærmere placering af kabelafslutningspunktet under hensyntagen til den interne ledningsførings placering, eksisterende installation i lejemålet og i videst muligt omfang efter dine ønsker som beboer.

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation