19/8-2015 Nyhed til alle

Boligselskabet Sjælland bygger ikke Permatopia

En række krav fra Boligselskabet Sjælland har fået folkene bag det økologiske bofælleskab Permatopia til at stoppe samarbejdet.

Boligselskabet Sjælland har siden januar forhandlet med folkene bag det økologiske bofælleskab Permatopia. Tanken var, at Boligselskabet Sjælland skulle stå for opførslen af 40 almene boliger i forbindelse med et økologisk andelslandbrug, hvor der også skal bygges 40 ejer- og 40 andelsboliger. Det er Andelskassen JAK som er initiativtager til projektet.

Krav om økonomisk bæredygtighed
Boligselskabet Sjælland har undervejs i forhandlingerne med Andelskassen JAK stillet en række krav, som skulle sikre, at det bliver økonomisk bærdygtigt for den almene del af projektet, ligesom selskabet har stillet de lovgivningsbundne krav om udbud af rådgiverydelsen. Folkene bag Permatopia har ikke kunnet honorere kravene om udbud.

Initiativtageren til projektet Andelskassen JAK modtog i marts en redegørelse fra Finanstilsynet, hvor Finanstilsynet beskriver andelskassens manglende kapitalkrav. Finanstilsynet bad i marts andelskassen om en genopretningsplan. Redegørelsen fik Boligselskabet Sjælland til at stille krav om økonomisk sikkerhed.

Direktør Bo Jørgensen håbede til det sidste
- Ideen bag projektet er rigtig god og vi kunne trække vores erfaringer fra andre projekter ind i Permatopia. Vi er dog klokkeklare i vores ønske om økonomisk bæredygtighed i de projekter vi går ind i. Vi vil ikke have stor risiko i vores byggeprojekter, fortæller direktør Bo Jørgensen.

Andelskassen JAK har oplyst Boligselskabet Sjælland, at der er fundet en anden samarbejdspartner, som godt vil opføre de almene boliger uden de betingelser, som Boligskabet Sjælland har stillet.

mly

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation