16/9-2022 Nyhed til alle

Derfor kan du ikke skrue op for varmen endnu

Bor du i en boligafdeling med fælles varmecentral og undrer du dig over, hvorfor der ikke er varme i din bolig. Så læs med her.

  Foto: Stock

I de fleste boligafdelinger er det udetemperaturen, der bestemmer hvornår varmeanlægget åbnes. Derfor kan du ikke bare tænde for varmen.

Varmecentralen styres automatisk efter en fast behagelig rumtemperatur. Fordelen er, at der spares på strøm og varme. Men det kan give problemer i overgangsperioder som nu, hvor vi går på vej mod koldere tider, men også stadig kan opleve lunere temperaturer. Derfor kan temperaturen føles svingende. Et godt tip er, at have et termometer liggende i de forskellige rum som gerne skal være på mellem 20-22 °C. 

Det skal du gøre, hvis radiatorne ikke varmer

  1. Skru alle radiatorer op på max i en time, og hvis du slet ikke kan få varme i en eneste radiator, selv om de er skruet helt op - så kan det som forklaret ovenfor være fordi anlægget er lukket ned pga. ude-temperaturen.
  2. Hvis der er varme hos naboen eller kun i nogle af dine radiatorer, er det tegn på, at der er noget galt med radiatoren. Så kan du prøve at afmontere selve termostatventilen og tjekke, om den lille stift bag ventilen kan trykkes ind og bevæge sig ud igen. Du skal trykke hårdt, f.eks. med en nøgle. 
  3. Hvis punkt 2 ikke virker, skal du kontakte omådekontoret. 

/cel

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation