28/8-2020 Nyhed til alle

Det minder om campinglivet

Marie bor i en af Boligselskabet Sjællands nyindkøbte pavilloner, som skal bruges til at genhuse beboere i forbindelse med en renovering.

Og Marie er godt tilfreds med livet som genhuset i en pavillon, når nu det skal være.

”Tilværelsen i pavillonen minder om campinglivet”, siger hun med et smil på læben og fortæller, at hun er en erfaren og glad campist i sommermånederne, der er vant til at få ting til at fungere under lidt interimistiske forhold.

Når Marie ikke er genhuset i en pavillon, bor hun i Margrethegården i Ringted, der er i gang med en større renovering.

Pavillonen er praktisk indrettet

Pavillonen er indrettet godt og praktisk, forklarer Marie. Den er 45 m2 stor og har det man skal bruge, Et køkken-alrum, soveværelse, kontor og badeværelse. Hverken mere eller mindre.

Marie synes, at det har været en sjov opgave at få pavillonen til at fungere i hverdagen.

”Det kræver, at man kan bruge sin fantasi”, siger hun og fortæller videre, at ikke to af de opstillede pavilloner i Margrethegården ligner hinanden, selvom de er født med den samme indretning og de samme møbler.

Udfordringen for Marie og de øvrige genhusede beboere i pavillonerne har været at gøre pavillonerne hyggelige og praktiske, uden at hænge noget på væggene med søm og skruer. Det har Marie fundet flere gode og billige løsninger på i både Ikea og Fakta. Fx har hun fundet et spejl i Fakta med en holder, så hun kunne hænge spejlet på soveværelsesdøren uden at bruge søm eller beslag.

Flytningen var drøj

Det sværeste i genhusningen var flytningen.

”Det var til at blive tosset af”, siger Marie, der syntes, at særligt sorteringen af hendes ting var svær. For hvad kan man undvære i et år, og hvad er nødvendigt at få med i pavillonen. Det var nogle af de overvejelser Marie var igennem, da hun skulle pakke ned, og som hun syntes var svære.

”Det er jo hele ens liv, der er oppe og vende, når man skal sortere og pakke ned. Man får mange flash back til de ting, man har oplevet igennem et langt liv, når alt skal vurderes og puttes i kasser med de rigtige labels på”, siger Marie.

Pavillonen føles som mit hjem

Nu hvor flytningen er overstået, og Marie er kommet rigtigt i stand i sin pavillon, er hun godt tilfreds med livet som genhuset.

”Jeg føler faktisk, at det er mit hjem. Når jeg er ude i byen, så føler jeg, at jeg skal hjem. Jeg er ikke fremmed her. Og min cykel står, hvor den hele tiden har stået”, siger Marie, der naturligvis også glæder sig til at flytte tilbage til en af de renoverede boliger til næste sommer.

Og så ser Marie frem til at blive genforenet med alle sine ting.

”Jeg glæder mig til at se alle mine ting igen. At sidde ved mit eget spisebord, på min egne spisebordsstole. For det er jo mit liv. Mine ting", forklarer Marie, der med sin sædvanlige praktiske sans har lagt billet ind på at komme til at bo i en af de nye tilgængelighedsboliger i Margrethegården.

Fakta om renoveringen i Margrethegården

I dag er der 117 boliger i Margrethegården, der efter renoveringen bliver til 

  • 18 tilgængelighedboliger 
  • 56 renoverede boliger
  • 20 sammenlægningsboliger
  • 6 opdelte boliger 
  • 13 nybyggede tagboliger 

Se mere om renoveringen i Margrethegården og hvad den indeholder.

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation