10/9-2019 Nyhed til alle

Digital oprustning med ny IT-chef

Bjarne Groth Kjær skal bygge videre på boligselskabets stærke, digitale løsninger og bidrage til at realisere den ambitiøse 2024-strategi.

Boligselskabet Sjælland har hentet den erfarne Bjarne Groth Kjær på 52 som ny IT-chef. Her skal han bygge videre på selskabets stærke, digitale løsninger, der skal bidrage til at realisere selskabets ambitiøse 2024-strategi.    Foto: Lindskov

Frem til 2024 skal Boligselskabet Sjælland fokusere på fem nøje udvalgte indsatsområder for at indfri selskabets vision om at skabe flere trygge hjem i bæredygtige fællesskaber. Digitalisering og IT er en kritisk faktor for at realisere målsætningerne i strategien. Derfor har selskabet ansat Bjarne Groth Kjær, 52, som ny IT-chef, der skal bygge videre på de stærke værktøjer og IT-løsninger, som boligselskabet Sjælland har investeret intenst i de seneste år.

Tung og erfaren profil

Bjarne Groth Kjær kommer senest fra en stilling som IT-direktør i ejendomsforvaltningsselskabet Newsec Datea A/S gennem 3 år. Tidligere har han været chefkonsulent hos Nathan Herbert & Co. Med Bjarne Groth Kjær får Boligselskabet Sjælland derfor en kompetent profil med et stort kendskab til ejendomsmarkedet samt større IT-løsninger, som skal bidrage til at realisere selskabets strategi 2024. 

"De teknologier eller produkter, vi skal bruge til at realisere vores strategi, er måske først opfundet om tre år. Det har derfor været vigtigt for os at finde en kandidat, som har dyb indsigt i, hvad der rører sig inden for IT-branchen, og som har mangeårig erfaring med at realisere IT-strategier i større organisationer, så vi udnytter vores IT-investeringer optimalt", siger direktør Bo Jørgensen fra Boligselskabet Sjælland, der administrerer 12.000 boliger.

Gennem en årrække har landets 6. største boligselskab således opnået markante effektiviseringer og beboeroplevelser gennem digitale løsninger. De massive investeringer i ny teknologi skal fortsættes og foldes ud under den nye IT-chef.

"Med stærke kompetencer inden for kunstig intelligens, bygningsteknologi, digital sikkerhed og brugervenlighed har Bjarne netop fokus på, hvordan og hvilke digitaliseringsprocesser, der skal være med til at fremtidssikre vores boliger – og sikre beboerne en god oplevelse. Samtidig vil hans erfaring give os mulighed for at træffe strategiske beslutninger på det bedst mulige grundlag", fastslår Bo Jørgensen.

Ambitiøs digitaliseringsstrategi 

Ifølge den nye IT-chef har Boligselskabet Sjælland en af de mest ambitiøse digitaliseringsstrategier i den almene sektor. Mottoet er, at alt der kan digitaliseres, skal digitaliseres. Ambitionen er således at digitalisere både byggeri, administration og drift, ligesom der skal udvikles brugervenlige selvbetjeningsmuligheder. 

"Boligselskabet Sjælland er langt fremme digitalt. Blandt andet er iværksat en digitaliseringsproces af deres bygninger, hvor alle flader i boligerne registreres, hvilket er med til give præcise tilbud ved renovering. Data herfra giver samtidig øget viden om vedligeholdelse i boligerne og er en af de digitale processer, der er med til at fastholde den billige husleje for beboerne. Jeg ser derfor frem til at videreudvikle processerne og integrere forskellige IT-værktøjer, der kan understøtte indsatsområderne i boligselskabets strategi", fortæller Bjarne Groth Kjær.

Vil gøre en forskel

Tilbage i 1987 blev Bjarne Groth Kjær uddannet EDB-assistent fra Århus Købmandsskole, der i dag hedder Aarhus Business College. Han har efterfølgende taget en HD i organisation og ledelse fra Handelshøjskolen i Aarhus, nu Aarhus BSS. Gennem sin karriere har Bjarne Groth Kjær haft ledende stillinger i en række virksomheder, blandt andet som chefkonsulent i Herbert Nathan & Co. A/S, hvor han rådgav ledelser i forskellige virksomheder om valg af IT-system. I sin nye rolle i et alment boligselskab lægger han stor vægt på at gøre en forskel. 

"Som alment boligselskab er det vigtigt at fokusere på beboerne. Digitalisering kan både være med til at sænke omkostningerne for beboerne og gøre hverdagen lettere for både medarbejdere og beboere. Her er jeg glad for, at min erfaring kan sættes i spil, så Boligselskabets IT-løsninger gør en forskel i hverdagen", lyder det fra Bjarne Groth Kjær.

Engageret i børns udvikling 

Privat bor Bjarne Groth Kjær i Karlslunde med sin hustru og deres to børn på 7 og 10 år. Den nye IT-chef går meget op i sine børns trivsel og er skolebestyrelsesformand i børnenes skole. I sin fritid nyder han fodbold, løb og at svømme i havet.

/Lindskov

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør