11/12-2014 Nyhed til alle

Fællesspisning bringer smilet frem

Billedserie: Frivilligforeninger står bag Café Smil, der hver torsdag arrangerer fællesspisning i Ringparken.

FAKTA

Café Smil

Café Smil afholdes hver torsdag kl. 12-14 i Ringparkens Beboerhus, Søndre Ringvej 51.

Det er Frivilligcenter Roskilde, boligafdelingen Ringparken, Boligselskabet Sjælland og en lang række frivilligforeninger, der står bag.

Køkkenet i Ringparkens beboerhus emmer af stille travlhed. Fra en stor gryde bliver der lavet kødboller, for om lidt, når klokken er 12, ventes 50 gæster til spisning.

Det er åbningsdagen for Café Smil, som en lang række frivilligforeninger står bag. Formålet er at lave et samlingspunkt for ældre mennesker i området hver torsdag, og samtidig forhindre madspild.

Det sker gennem frivilligorganisationen Fødevarebanken, der indsamlet overskydende råvarer fra producenter og grossister og fordeler det til frivilligt socialt arbejde.

Efterhånden dukker godt 50 ældre mennesker op og betaler 35 kr. i indgangen. Nogle kommer alene, andre sidder og venter kortvarigt på at de andre fra opgangen kommer ned.

Det er femte gang caféen afholdes. Alligevel er dagen i dag udnævnt til at være åbning, og borgmester Joy Mogensen stiller sig om bag disken med de andre frivillige og begynder at øse op fra en ende af.

 

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør