2/2-2021 Nyhed til alle

Første beboere tilbage i nyrenoverede Margrethegården

De første boliger er klar efter renoveringen. Nu begynder beboerne at flytte tilbage. Fantastisk flot, siger de.

Lyse og varme boliger får beboerne tilbage. Det sker efterhånden som renoveringen af Margrethegården i Ringsted skrider frem. Renoveringen afsluttes sidst i 2021.   Foto: Jonas B. Whitehorn

1. februar blev dagen, hvor de første beboere kunne flytte ind i de nyrenoverede boliger i det charmerende 50'er-byggeri i Margrethegården.

Den almene boligafdeling Margrethegården, bygget i 1955 og centralt placeret i Ringsted, er i gang med en større renovering. Men nu begynder både genhusede beboere og nye beboere at flytte ind igen.

Service- og synsmedarbejderen Martin Pedersen udleverer nøgler til de første beboere, der flytter tilbage. Familien boede tidligere i bygningen overfor, men da de så hvor lækre, de renoverede boliger i stueetagen blev, søgte de straks om at flytte internt.

Fælles for de nyrenoverede boliger er, at der er lavet nye køkkener, badeværelser, gulve, nye tekniske installationer, nye vinduer og døre, og at taget er skiftet på bygningerne.

Byggeleder fra Boligselskabet Sjælland Søren Morten Andersen fortæller at boligerne har fået et kæmpe løft.

Boligerne i stueetagen får en ret stor have. Her i februar kan man bestemt drømme om varme sommeraftener udenfor.

Et helt nyt indeklima

"Boligerne er bragt up to date og blevet mere moderne", konstaterer han.

"Renoveringen medfører en øget komfort for beboerne. Fx kan beboerne fremover glæde sig til, at de kan sidde tæt på vinduerne, uden det trækker. De får også et bedre indeklima med en stabil rumtemperatur både sommer og vinter."

Boligerne har fået helt nye køkkener og badeværelser.

Den oprindelige 50'er-stil er bevaret, både i facaderne og her i trappeopgangen med terazzo og sort gelænder i kunststof.

Renovering er bæredygtigt

Renoveringen er et udtryk for en bæredygtig byudvikling, mener Søren Morten Andersen.

"Med renoveringen får vi mest muligt ud af de eksisterende bygninger og får bragt nyt liv til ellers gamle kvadratmeter. Det er den mest bæredygtige form for byggeri. Vi forventer en besparelse på energiforbruget for beboerne. Det medfører et lavere CO2-aftryk og dermed et bedre klimaregnskab."


Beboerne kan holde varmen fremover. Med renoveringen er der kommet nye, energibesparende vinduer, de tekniske installationer er moderniseret og på loftet ligger nu et tykt lag hvid isolering, der banker varmeregningen ned.

FAKTA

Renoveringen medfører

  • 18 nye tilgængelighedsboliger med elevator-adgang samt 13 nye tagboliger oven på 2 bygninger
  • Nye køkkener, nye badeværelser, nye vinduer, nye døre
  • Nye el-installationer og nye eller renoverede kloakker
  • Nyt ventilations/udsugningsanlæg
  • Næsten alle boliger i stueplan får have med flisebelagt terrasse
  • Nyt fælleshus med plads til 50 personer

Hele renoveringen forventes afsluttet i 2021. Fremover er der 113 boliger i boligafdelingen, der består af 1-, 2-, 3- og 4-værelses boliger på mellem 35 og 117 m2 til en husleje på mellem kr. 2.765 – 8.692.

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør