4/11-2021 Nyhed til alle

Hjem er både betonblokke og campingvogne

Velbesøgt valgmøde med Køges spidskandidater i Karlemoseparken

Der var lagt i gryden til god politisk fight ved valgmødet i Karlemoseparkens beboerhus. For sådan er dét, når flere lokale spidskandidater og mindre end to bejlere til borgmesterposten møder op til debat. Og politikerne skuffede ikke. Alle fik en klassisk valgdebat, som på sine steder delte sig helt forudsigeligt efter partifarve.

Som da Boligselskabet Sjællands direktør, Bo Jørgensen, gerne ville have svar på, om der var flere almene boliger på vej i Køge. Det syntes Socialdemokratiets Marie Stærke og den ”røde blok” var en rigtig god idé. De ”blå”, med venstre og den konservative Thomas Kampmann i front, syntes derimod, at der allerede var rigelig med almene boliger i Køge. Det skulle da lige være, hvis det kunne blive ungdoms- eller seniorboliger. Så måske er der alligevel nogle almene boliger på vej til både ung og gammel i Køge.

Corona Camping - det svære valg

Køge byråd har hidtil ikke haft travl med at lukke Corona Camping i Borup. Men hvad der til at ske med campingpladsen og ikke mindst alle dem er bor der. Det optog flere af de fremmødte. Og skal man tro de lokale spidskandidater, så tyder meget på, at det nye byråd heller ikke kommer til at sætte fart på sagsbehandlingen. For selvom helårs-campingpladsen, som både huser skæve eksistenser og socialt udsatte er ulovlig, så er der ingen lette svar her - uanset om man er rød eller blå. For når det handler om Corona Camping, så trumfede politikernes hensyn til borgerne og ønsket om at finde løsninger både partifarver og bokstaver.

Den brede enighed og politiske våbenhvile blev dog snart igen afløst vidt forskellige synspunkter og helt igennem forskellige måder at se verden på. Carsten Pedersen fra Liberal Alliance undrede sig for eksempel over, hvem det mon er, der har lyst til at bo til leje i en grå betonklods i stedet for eje egen bolig.

De fik han et svar på denne aften i Karlemoseparken, hvor både politikere og beboere udnyttede de 120 minutters debat til sidste sekund.

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation