25/7-2019 Nyhed til alle

100 år: Ida flyttede i Bakkegården omgivet af gartnerier

Ida Jensen har boet i Bakkegården i 62 år, og snart fylder hun 100 år.

Ida Jensen fylder snart 100 år. Hun har boet i Bakkegården i 62 år, og begge døtre er vokset op i boligområdet.   Foto: Jonas B. Whitehorn

Begge døtre og den ene svigersøn er på besøg hos Ida Jensen, da direktør Bo Jørgensen kommer med blomster i anledning af den forestående 100-års fødselsdag.

Ida Jensen tager storsmilende imod og sætter den yngre generation til at stille kaffe og AfterEights frem.

"Det er en dejlig lejlighed! Jeg elsker udsigten til tre sider", fortæller hun til Bo Jørgensen, og viser rundt.

Ida Jensen har boet i Bakkegården i 62 år, helt siden dengang boligafdelingen blev bygget i 1954 - 59.

Siden er Bakkegården blevet renoveret. Her valgte hun at åbne køkkenet, og der er også kommet en lukket altan.

Ida Jensen har sit strikketøj på den lukkede altan.

"Den er jeg så glad for", fortæller Ida. "Der er så meget lys!", fastslår hun. Og en masse blomster i krukker ser også ud til at nyde det.

Det er her, Ida har sit strikketøj. Hun strikker stribede klude, for de har en god kvalitet, og familien sætter pris på at få dem. Vi sætter os kortvarigt ned, for det er 28 grader udenfor, og altanen er lys, men sørme også varm.

Ida fortæller:

Vi flyttede til Bakkegården fra Eriksvej 28. Min mand arbejdede på fællesgarveriet på Eriksvej, der dengang hed Kamstrupsti. Da den blev skåret over, skiftede den navn til Eriksvej.

Vi havde 2 værelser på Eriksvej, der var kun koldt vand og kakkelovn. Og kun vand i køkkenet.

Så det var meget moderne i Bakkegården. Jeg kendte dem, der byggede, og de sagde: "Du kan vælge mellem tre lejligheder", den ovenpå, den nedenunder og så den her i midten. Og så valgte jeg den her.

Dengang var der udsigt over gartnerier. Der lå et lille et, der hvor Køgevej er nu, og længere ude lå et stort gartneri.

Jeg kommer til det hele i afdelingen; både møder og kaffebord. Jeg kan godt lide at snakke med de andre. Hvorfor skal man bare gå og hilse på hinanden, når man kan mødes rigtigt?

Ida Jensen fejrer den store dag sammen med familien i Svogerslev.


Roskilde 1956. Bakkegården ses til højre i billedet bag Ringparken, hvor den sidste bygning er under opførelse. Til venstre i billedet ses motorbanen Roskilde Ring, hvor Ida Jensen fotograferede.

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør