22/6-2016 Nyhed til alle

INSP! forbliver på slagterigrunden

INSP! køber bygningerne, hvor den socialøkonomiske virksomhed har sine aktiviteter. Dermed fortsætter INSP! på slagterigrunden.

INSP! bliver på slagterigrunden. Det står klart med købet af de eksisterende bygninger ud mod jernbanen. Dermed får det kommende boligområde en historisk og levende forankring.   Foto: Jonas B. Whitehorn

INSP! har i dag købt bygningerne, der rummer den socialøkonomiske virksomhed på slagterigrunden, af Boligselskabet Sjælland. Det sker forud for et stort borgermøde i aften, hvor Roskilde Kommune og Boligselskabet Sjælland fortæller om det nye byområde, der bliver skabt på det gamle skoleslagteri centralt i Roskilde.

For et år siden fik INSP! en usikker fremtid, da boligselskabet købte hele slagterigrunden. Nu køber INSP! en række eksisterende bygninger ud mod jernbanen, og dele af det gamle skoleslagteri bliver dermed bevaret som en spændende og historisk del af det nye byområde.

Byggechef Per Bro fra Boligselskabet Sjælland kalder aftalen et kæmpe plus for det kommende byområde.

”Med købet kommer aktiviteterne i INSP! til at fortsætte, og de bliver et kæmpe plus for det nye byområde og for Roskilde”, forklarer byggechef Per Bro fra Boligselskabet Sjælland.

Den socialøkonomiske virksomhed har været i dialog om fremtiden for bygningerne siden Boligselskabet Sjælland købte området for et år siden. Købet har stor betydning for INSP!.

”Det er en milepæl, at vi er nået frem til en aftale om at overtage bygningerne”, understreger Anni Ehlers, direktør for INSP!. ”Det viser, at vi er sammen om at skabe en spændende udvikling i Roskilde.”                                                                                                                                                                                                                                       

Tanken er, at aftalen ikke bare skal omfatte et køb af bygningerne, men at Boligselskabet Sjælland og INSP! vil indgå et partnerskab.

”Vi arbejder på en partnerskabsaftale, der skal gøre projektet helt specielt for det nye byområde”, fortæller Per Bro. Han forventer at kunne fortælle mere om partnerskabet i løbet af sommeren.


Flyt ind 

Det nye byområde forventes klar til indflytning i 2019. Det bliver skabt som en kombination af almene og ejerboliger af Boligselskabet Sjælland og udviklings- og entreprenørfirmaet KPC.

Interesserede kan skrive sig op til de kommende boliger på bosj.dk/slagteri.


Borgermøde

Onsdag d. 22. juni afholdes borgermøde om byudviklingen. Aftenens program er følgende:

18.00-18.40: Rundvisning i området – starter ved INSP
19:00:19:10 Torben Jørgensen, fmd. for Plan- og Teknikudvalget byder velkommen i Byens Hus
19:10-19.30: Visioner, udfordringer og første skitser ved Esben Paludan, chefkonsulent i
Roskilde Kommune
19.30-20.15: Temaworkshops om byggeri, byliv samt trafik og parkering
20.15-20.50: Fælles debat
20.50-21:00 Hvad tager vi med fra aftenens workshops? Torben Jørgensen runder af

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør