26/7-2020 Nyhed til alle

Løfter boliger for tusinder, nu fylder han 60

Direktør i Boligselskabet Sjælland Bo Jørgensen fylder 60 i morgen. På 10 år har han gjort det attraktivt at bo alment på Sjælland.

Direktør i Boligselskabet Sjælland Bo Jørgensen fylder 60 år den 27. juli. Da han tiltrådte i 2008 lå renoveringen af Margrethegården i Ringsted som en skitse på bordet. Nu er både dén og mange andre projekter gået i gang. For Bo Jørgensen har det været vigtigt at løfte boligstandarden på Sjælland.   Foto: Jonas B. Whitehorn

Bo Jørgensen tiltrådte som direktør for Boligselskabet Sjælland i 2008. Her tog han roret i det nydannede boligselskab, der opstod som en fusion af Andelsboligforeningen af 1899 og Roskilde Boligselskab. Siden er Boligselskabet Sjælland vokset, og passer i dag på 12.500 boliger på det meste af Sjælland.

Da Bo Jørgensen satte sig i direktørstolen overtog han ansvaret for tusindvis af boliger, der var utidssvarende og var kommet langt bagud med vedligeholdelsen. Samtidig stod flere byer på Sjælland overfor en stor boligmangel og især mangel på boliger, som det store flertal kunne betale.

Med en sikker hånd styrede Bo Jørgensen derfor boligselskabet ind på en ny kurs. Henlæggelserne til vedligeholdelse er øget med næsten en milliard kroner, boligselskabet er effektiviseret med 70 millioner kroner om året og boligselskabet bygger og renoverer for 3 mia. kr. i de kommende år.

Bo Jørgensen arbejder tæt sammen med byrådene i kommunerne for at skabe nye boliger og sikre trygge boligområder. Snart bliver et faldefærdigt værksted omdannet til attraktive boliger, noget der vil give et stort løft i Ringsted.

De utidssvarende boliger skulle der gøres noget ved. I lang tid havde Sjælland stået bagerst i køen til de nødvendige renoveringer, men efter at have banket på døren hos ministre og folketingspolitikere står 4.000 boliger nu overfor omfattende renovering og mange af projekterne er allerede gået i gang.

Bo Jørgensen har fokus på at skabe bæredygtige og trygge hjem. Det har blandet andet ført til, at Boligselskabet Sjælland som de første opfører flere hundrede boliger i træ. Det er et stort skridt mod mere bæredygtigt byggeri af nye boliger.

Flere af renoveringerne er større end boligselskabets daglige drift. Det stiller store krav til ledelsen, der både skal udvikle forretningen og samtidig tage vare på selv de mest sårbare beboere.

Her har Bo Jørgensen skabt en tæt og flad ledelsesstruktur, der både kan håndtere byggeri og renovering og samtidig har et fokus på boligselskabets kunder.

Barnebarnet Jakob er halvandet år og elsker den grønne traktor. Snart får han en lillesøster. Den australske fårehund Zeus har været en del af familien i tre år.

Privat bor Bo Jørgensen med Gitte på en lille gård i Skenkelsø ved Frederikssund. For halvandet år siden blev han morfar, da Jakob kom til verden og bliver det om kort tid igen, når Jakob får en lillesøster.


Reception

Fødselsdagen fejres med reception på Sjællandsvænget 1 i Roskilde den 27. august kl. 15 - 17.

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation