1/7-2020 Nyhed til alle

Melanie og Frank flytter i spritnyt og miljøvenligt rækkehus

I dag udleverer vi nøgler til 14 fleksible rækkehuse i Ågerup. Melanie og Frank skal bo i den første Bolig-rækkerne afdeling: Tofteengen.

Frank og Melanie er glade for at bytte deres lejlighed ud med med et spritnyt 3-værelses rækkehus i Ågerup lidt uden for Roskilde.   Foto: Jonas B. Whitehorn

Melanie står i døråbningen til sin nye bolig på Bakkeengen og ser på en arbejdsmand, der er i gang med at lægge de sidste fliser på arealet foran boligen. Sammen med sin kæreste har Melanie netop fået nøglerne til deres nye miljøvenlige rækkehus i Tofteengen i Ågerup. Og smilet er bredt.

”Vi har faktisk været ude forbi byggepladsen flere gange de sidste par uger, bare for at følge med. Vi har nemlig glædet os så meget, til den her dag”, fortæller en glad Melanie.

Melanie på 29 år og Frank på 30 år er flyttet fra deres lejlighed i boligafdelingen Æblehaven i Roskilde, hvor de har boet de sidste otte år. Lige så snart muligheden bød sig, skrev de sig op til rækkehusene i Tofteengen.

”Det ser ud til, at der er en del unge, der flytter ind. Det synes jeg er positivt, så er der grobund for at skabe et stærkt fællesskab herude”, konstaterer Melanie, mens hun kigger over på den anden side, hvor flere naboer er ved at flytte ind.

Flere beboere er i gang med et tømme flyttebilen og rykke ind i deres nye hjem. De nye rækkehuse er til at kende på afstand. De har nemlig skråtage, hvor tagryggen er vendt i forhold til, hvordan man traditionelt bygger rækkehuse.

Fleksible rækkehuse

”Vi flytter ind i boligen som den er, og så vil vi lave en åben og lys stue oppe på hemsen. Hvis vi får brug for et ekstra værelse, kan vi jo nemt sætte en væg op, der deler hemsen”, siger Melanie om det nye fleksible rækkehus.

Boligerne i Tofteengen er de første færdigbyggede boliger i vores byggekoncept Bolig-rækkerne. Det er et modulbaseret rækkehuskoncept med høj fokus på fleksibilitet og miljøvenligt design. Her kan beboerne sætte deres eget præg, ved at sætte en ekstra væg op og skabe flere værelser, og på den måde skabe funktionelle rammer for en tryg og enkel hverdag. 

I boligerne i 1½-plan kan der sættes en væg op og dermed skabe et ekstra værelse, som gør boligerne fleksible.

Der er indflytning i dag d. 1. juli i de første 14 boliger. Til oktober står de næste 10 boliger klar og til februar 2021 er er sidste etape med de resterende 20 boliger indflytningsklare.

Synsmedarbejderen Villy har sammen med kollegaen Søren Michael taget godt i mod de nye beboere i Tofteengen.

/cel

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør