8/11-2022 Nyhed til alle

Nye bogstaver - samme energiforbrug

EU har lavet om bogstaverne på dit køleskab. Men selvom A nu er byttet ud med F, så bruger dit nye køleskab ikke mere energi end det gamle

Hvis du er en af dem, som netop har fået et ny køleskab, så har du måske lagt mærke til, at der nu ikke længere står A – men måske F på energimærket. Bogstaverne har ændret sig fordi EU har justeret deres skala og energimærkning.  Men selvom bogstavet nu ikke nu ikke længer står først i alfabetet, så betyder det ikke, at dit nye køleskab bruger mere strøm.

Tjek forbrug og ikke bogstaver

Den nye EU-mærkning måler produkterne på en helt ny måde og efter en helt anden skala. De mest energivenlige køleskabe hedder derfor nu C og D. Producenterne er nemlig endnu ikke stand til at producere køleskabe, som kan mærkes med et A eller B. Hvis du skal sammenligne dit nye køleskab med det gamle, så bliver du derfor nødt til at se på forbruget af strøm. Tørretumblere og komfurer har endnu ikke fået nye energimærker og nye bogstaver.

Fokus på det bedste alternativ

Når Boligselskabet Sjælland køber ind, så vægter vi klima og miljø højt. Men vores opgave er også at finde og tilbyde beboerne det bedste alternativ. Derfor er vi også nødt til at se på pris, kvalitet, driftsomkostninger, størrelser, adgang til reservedele, priser på reservedele osv.

Regler og udbud sætter rammer

Når Boligselskabet køber nyt, så foregår det også lidt anderledes end når vi andre tager i Skousen eller Elgiganten.  EU's regler om udbud som skal sikre fri konkurrence mellem producenterne, betyder nemlig, at vi som boligselskab ikke kan beslutte at købe et køleskab af specifikt mærke eller model. Vi kan altså ikke vælge frit, men kun komme med en ”ønskeliste”. Vi tænker os derfor grundigt om med vores ”ønskeliste” og gør os meget umage med vores udbud. På den måde kan vi sikre os, at vi får så mange ønsker opfyldt som muligt.

Klima og miljø højt ønskelisten

Med Boligselskaber Sjællands fokus på energi, miljø og bæredygtighed, så vil der derfor helt sikkert være ekstra opmærksom på energiforbrug og samlet CO2 aftryk, når det igen er tid til igen at sende vores indkøb af hvidevare i udbud.

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation