28/11-2016 Nyhed til alle

Ny boligminister vil privatisere

Ole Birk Olesen (LA) ny boligminister i nyt ministerium. "Brug for overformynderi indtil sektoren privatiseres."

Ole Birk Olesen er ny boligminister. Han skal blandt andet modarbejde, at der opstår parallelsamfund og skabe tryghed om boligskatten, står der i regeringsgrundlaget.   Foto: Steen Brogaard (PR)

Statsminister Lars Løkke Rasmussens (V) nye ministerhold tæller en række nye ministre. På boligområdet har Inger Støjbjerg afgivet rollen som boligminister, og er nu Udlændinge- og integrationsminister.

Opgaven er gået til Ole Birk Olesen fra det nye regeringsparti Liberal Alliance, hvor han tidligere var boligordfører. Han får opgaven i et nyt Transport-, bygnings- og boligministerie.

Han mener, at den almene sektor bør privatiseres. Det fremgik af Liberal Alliances ordførertale, da Folketinget for seks uger siden drøftede forslaget om effektivisering af den almene sektor.

"Der skal ikke være for mange regler på området. De almene boliger skal kunne bestemme selv, under den forudsætning at de begynder at leve af deres egne penge og ikke af det offentliges," sagde Ole Birk Olesen, der mener at ineffektiv drift holder huslejen oppe.

"Vi kan konstatere at de almene boligselskaber drives ineffektivt, og huslejen kunne være lavere," sagde han. Ole Birk Olesen pegede på at de almene boliger burde privatiseres og skabe overskud.

"Der er et potentiale på i hvertfald 1,5 mia. kr., som Liberal Alliance bakker op om - indtil den dag, hvor der ikke behøver være nogen boligstøtte og hvor boligselskaberne kan beholde deres overskud og ikke behøver sende det ind i landsbyggefonden, den dag hvor boligforeningerne er private, på lige fod med andre boligformer. Indtil den dag er vi nødt til at have et overformynderi, hvor vi sørger for at de penge, der sendes ud forvaltes ordentligt."

Ole Birk Olesen er journalist, senest fra den liberale netavis 180grader. De nye ministre præsenteres for Dronningen kl. 11.00, mandag d. 28. november 2016.


Baggrund

Se Ole Birk Olesen (LA) kommentere forslaget om effektivisering af den almene sektor, 12. oktober 2016

Det vil regeringen på boligområdet

Ingen ghettoplan

Det nye regeringsgrundlag nævner ikke den tidligere V-regerings mål om en ghettoplan. I stedet har de tre partier valgt lidt blødere formuleringer om at øge trygheden i de udsatte boligområder. Samtidig vil regeringen modarbejde, at der opstår parallelsamfund.

Tryghed om boligskat

Regeringen har også fokus på tryghed, men af den økonomiske slags, når det gælder boligejerne. Regeringspartierne er enige om at fastfryse grundskylden for boligejerne indtil et nyt skattesystem kan træde i kraft. Det er aftalt at skattestoppet også omfatter lejernes boligskat i 2017, ligesom lejerne automatisk får penge tilbage, hvis de har betalt for meget i boligskat, når det nye vurderingssystem er klar i 2020.

Uddannelse og erhverv

  • Journalistuddannelsen, Danmarks Journalisthøjskole, fra 1995 til 1999.
  • Matematisk studentereksamen, Aabenraa Statsskole, fra 1989 til 1992.
  • Efterskole, 9.-10. klasse, Vojens Ungdomsskole, fra 1987 til 1989.
  • Folkeskole, 0.-8. klasse, Agerskov Skole, fra 1978 til 1987.
  • Redaktør, Netavisen 180Grader, fra 2007.
  • Journalist, Berlingske Tidende, Christiansborg, fra 2002 til 2007.
  • Politisk journalist, Ekstra Bladet, fra 1999 til 2002.
  • Journalistpraktikant, Ekstra Bladet, fra 1997 til 1998.

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør