25/1-2023 Nyhed til alle

Nyskabende plejecenter nærmer sig opførelse i Tune

Vi skal bygge nyt plejecenter i Tune designet med særligt øje for ældre med demens. Det bliver med MT Højgaard Danmark som hovedentreprenør.

Integration af natur og grønne omgivelser er en væsentlig faktor i demensvenlig arkitektur. Derfor har vi nøje udvalgt placeringen af det nye plejecenter i Tune, som deler grund med en skov. Sammen med øvrige uderum, lukkede gårdmiljøer og et orangeri skabes der lysfyldte, grønne rum for beboerne.   Illustration: Vandkundsten

I slutningen af 2023 går MT Højgaard Danmark i jorden i Tune i Greve Kommune. Her skal entreprenøren bygge et nyt plejecenter for Boligselskabet Sjælland. I licitationsprocessen har det været vigtigt for boligselskabet, at den valgte entreprenør kunne indgå i et transparent samarbejde om at opføre plejecentret.

”Vi tror på en model, som er tillidsbaseret, og hvor vi i fællesskab finder de rigtige løsninger, så vi sammen kan skabe det bedst mulige projekt, inden for de rammer vi har. Det var MT Højgaard Danmark parat til, og det er vi rigtig glade for. Byggebranchen er som så mange andre presset på både pris og kvalitet. Vi kommer simpelthen ikke i mål med at bygge det bedste, vi kan, hvis ikke alle tager ansvar,” siger Boligselskabet Sjællands byggechef, Per Bro.

Byggeri med øje for klima og ressourcer

Boligselskabet Sjælland ønsker, at plejecentret skal opføres så klimavenligt som muligt. Derfor skal boligselskabet nu sammen med MT Højgaard Danmark granske projektmaterialet tæt for at finde mulige optimeringer, inden entreprenøren starter arbejderne på byggepladsen.

“Nu handler det om at give bygherren og beboerne mest plejecenter og lavest mulig CO2-udledning for pengene. Krydslamineret tømmer, eller CLT som det også kaldes, er et limtræsbaseret materiale, vi gerne vil forsøge at arbejde ind i projektet. Udover at give en rolig og smuk finish, så bidrager materialet også til at forbedre byggeriets CO2-regnskab,“ siger Michael Christiansen, der er sektionsdirektør i MT Højgaard Danmark, som har udarbejdet det vindende tilbud sammen med Norconsult.

Bygger et ottetal

Lange gange og stier der ender blindt, gør mange demente forvirrede og utrygge. Vandkunstens arkitekter har derfor tegnet det 7.500 kvadratmeter store plejecenter som et ottetal. På den måde skabes der en sammenhæng mellem bygningen og den nødvendige omsorg overfor beboerne.

For Boligselskabet Sjælland har det også været vigtigt, at naturen integreres bedst muligt i plejecentret, der dog samtidig skal have et højt niveau af tryghed og sikkerhed for beboerne. For at lykkes med begge dele kommer plejecentret til at indeholde såkaldte uendelighedsstier og brede, men lave hække. Dertil kommer gårdhaver og lyse rum med mange planter og store vinduespartier.

Illustration: Vandkunsten

Todelt kontrakt

MT Højgaard Danmark og Boligselskabet har netop skrevet under på den betingede totalentreprisekontrakt til omkring 150 millioner kroner. Parterne forventer at underskrive en ubetinget kontrakt på det færdige projekt i slutningen af året.


Denne nyhed er en fælles pressemeddelelse fra projektets parter, udsendt dd. 

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation