31/5-2023 Nyhed til alle

Nyt liv til initiativprisen

Årets repræsentantskabsmøde bød på et gensyn med selskabets Initiativpris

Både Lissi Nielsen og Simone Kær Pedersen havde det store smil fremme og kunne sammen glæde sig over at modtage Boligselskabet Sjællands Initiativpris. Prisen fik de for deres store indsats for at finde den bedste løsning for både beboere i Æblehaven 74 og for byparken, Byens Haver.  

Efter nogle års pause, så var Boligselskabets Initiativpris atter en del af dagsordenen. Og i år blev der uddelt hele to stykker. Den første af slagsen blev sendt i armene på Karen Schmidt fra Bofællesskabet Alkes Have, som lige nu skyder op i Knabstrup. Karen Schmidts drøm om et bofællesskab har nemlig været så vedholdende og smittende, at projektet næppe var nået i mål uden hendes kæmpe indsats. Ikke engang en ophedet byggesektor og stramme maksimumbeløb for det almene byggeri kunne stoppe Karen Schmidt. Hun gik i stedet til både Boligministeren og Folketingets fagudvalg. Helt konkret så gjorde hun sit til, at der generelt blev tilført ekstra midler til det almene byggeri - og helt konkret til bofællesskabet i Alkes Have.

”Ude i Knabstrup, så øver vi os meget i at sige os og ikke mig. Men derfor så er jeg alligevel utroligt stolt og ydmyg over at stå med den her pris i hånden.

Men Karen Schmidt har bestemt ikke tænkt sig at bruge prisen på sig selv.

”Vi kommer til at få travlt derude, så vi køber hængekøjer for alle pengene. Så kan vi nemlig lige tage en slapper af og til og sende lidt gode tanker tilbage til boligselskabet”, siger Karen Schmidt med et stort smil. 

Også pris til Lissi og Simone fra Æblehaven

Herefter kom turen til makkerparret Lissi Nielsen og Simone Kær Pedersen fra Æblehaven 74. De fik prisen for deres deltagelse og engagement i bydels-projektet Byens haver. Sammen har de to nemlig formået både at tale deres naboers sag. De var derfor i den grad medvirkende til at der blev skabt rigtig god dialog, som i sidste ende betød at både beboere, boligselskab og Roskilde Kommune kom i hus med en ny og bedre løsning for området og Byparken Byens Haver.

”Lissi og jeg har virkelig kæmpet for at projektet også blev godt for vores medbeboere. Den forskel, der er på projektet nu siden sidste år, er enorm” fortalte en glad Simone Kær Pedersen med en forstørret check i hånden og en initiativpris på 5000 kroner.

”Det føles så godt, at der er blevet lyttet til vores behov, og man har tænkt på, hvad det er for nogle mennesker, der skal bo her. Nu er vi blevet lyttet til, og det er jeg glad for.", tilføjede Lissi Nielsen.

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation