4/11-2021 Nyhed til alle

Populær beboercafé i Roskilde vil være socialøkonomisk

Beboercaféen i Æblehaven og Rønnebærparken kan med en bevilling på 291.300 kr tilbyde flere aktiviteter og udvidet åbningstid fremover.

Beboercaféen kunne den 9. september 2021 fejre 25 års jubilæum og har nu modtaget 291.300 kr. fra Advisory Board for Socialøkonomi i Roskilde Kommune. Pengene kommer fra den socialøkonomiske pulje og skal støtte en omdannelse af den nuværende beboercafe i Æblehaven og Rønnebærparken til en levedygtig socialøkonomisk virksomhed. Som socialøkonomisk virksomhed vil caféen kunne styrke arbejdet med at fremme særlige sociale formål.

Boligselskabet Sjælland glæder sig over denne bevilling:

”Denne bevilling giver os ikke blot mulighed for at arbejde henimod en løsning, hvor vi bevarer vores nuværende beboercafe, men også en løsning, hvor vi kan tilbyde flere aktiviteter og udvidet åbningstid, som kan komme flere beboere til gavn”, fortæller boligsocial leder Christine Wilhelmsen. "Det er til stor glæde og tryghed for cafeens mange daglige brugere, at vi kan sikre cafeens fremtid – og at vi tilmed nu får mulighed for at bygge flere andre elementer på, så vi får et samlingssted, der kan være til glæde og gavn for hele området, er virkelig stort.”

Beboercafeen drives af en daglig leder og en gruppe uundværlige frivillige, hvoraf flere har været aktive i caféen siden opstarten for 25 år siden. Beboercafeen er åben mandag til fredag kl. 8-13 og tilbyder ud over et stærkt fællesskab også muligheden for at købe morgenbrød, smørrebrød og dagens varme ret.
Den fungerer i høj grad som et værested og samlingssted for flere af områdets ældre og enlige beboere.

”Med bevillingen vil vi begynde at arbejde henimod at skabe en socialøkonomisk virksomhed, hvor cafeen vil være det centrale omdrejningspunkt tilsat en masser nye tilbud og aktiviteter udviklet i samarbejde med beboerne området, byens foreningsliv, Roskilde Kommune og mange andre samarbejdspartnere", afslutter Christine Wilhelmsen.

/FOA, PFT

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation