9/8-2016 Nyhed til alle

Populært at bo på Sjælland

Ventelisterne er fordoblet på tre år. Der er behov for mindst 200 nye boliger om året, mener Boligselskabet Sjælland.

Der er nye boliger på vej på slagterigrunden centralt i Roskilde. Det er nemlig blevet populært at bo på Sjælland.   Foto: Jonas B. Whitehorn

Ventelisten i Boligselskabet Sjælland bliver længere og længere. På tre år er ventelisten fordoblet til en række typiske afdelinger, viser tal fra boligselskabet.

"Vi oplever at det er blevet attraktivt at bo på Sjælland, og for mange er det drømmen om at bo mere grønt og mindre tæt", vurderer direktør Bo Jørgensen.

"Det er selvfølgelig rigtig godt for vores boligområder, at de er attraktive og at beboerne er glade for at være kommet til at bo der", mener han. Men medaljen har en bagside. "Det er ikke så sjovt at vente i årevis på ventelisten på en passende bolig", fortæller Bo Jørgensen. Han vil derfor hellere end gerne bygge nye boliger de steder, hvor behovet er størst.

Ventelisten slår rekord. På tre år er ventelisten mere end fordoblet til Boligselskabet Sjællands boliger. De udsatte boligområder er ligeså attraktive som gennemsnittet af boligområder. Her vokser ventelisten lige hurtigt.

Et velfungerende boligmarked er vigtigt, både for mennesker og for økonomien. Hvis det er svært at finde en bolig i den rigtige størrelse i den rigtige afstand til arbejdet, går det ud over fritid og jobmuligheder. Almene boliger spiller derfor en vigtig rolle, fordi huslejen ikke bliver påvirket af boligbobler og renteudsving på samme måde som ejerboliger. Og i en tid, hvor det er svært at få et boliglån, er lejeboliger ekstra vigtige. Boligselskabet Sjællands analyser viser, at der er brug for mindst 200 nye lejeboliger på Sjælland om året.


DR: Udsatte boligområder populære

Tomme boliger er fortid i de udsatte boligområder. Det fortæller DR i dag på baggrund af tal fra blandt andet Boligselskabet Sjælland.

"Flere af de udsatte boligområder har fået et bedre omdømme", fortæller udviklingschef Francisco Ortega til DR. 

DR P4 København: Flere vil bo i udsatte boligområder


Der er brug for flere boliger på Sjælland, mener direktør Bo Jørgensen.

"Der er brug for flere boliger tæt på de større byer på Sjælland. Heldigvis er kommunerne blevet opmærksomme på manglen", vurderer Bo Jørgensen. "Jeg synes vi har fået en god kontakt, og det vil føre til flere boliger i de kommende år", uddyber Bo Jørgensen, der tror at det er realistisk at bygge mindst 200 nye boliger om året.

"Vi er langt med nye boliger på slagterigrunden og ved Præstemarkshusene i Roskilde, og der ligger flere projekter på mit bord, som vi arbejder på at komme i gang med", fortæller Bo Jørgensen. 


FAKTA

Sådan bliver du klar til de nye boligmuligheder

Når en nybygget afdeling står klar, bliver de nye beboere fundet på ventelisten. Hvis du står på den interne venteliste er dine muligheder ekstra gode. Men du står ikke automatisk på den interne venteliste, når du bor i Boligselskabet Sjælland.

For at se om du optjener anciennitet, skal du logge ind på hjemmesiden. Fra forsiden kigger du under "Min boligsøgning" og vælger "Venteliste og status". Her fremgår det om du står på den interne venteliste til familieboliger.

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør