7/10-2020 Nyhed til alle

Rejsegilde på første træboliger i tre etager

Som det andet bolig-træ byggeri blev der holdt rejsegilde på 67 boliger på Toppen, Trekroner.

Roskildes borgmester Tomas Breddam glædede sig over at byggeriet på Toppen er kommet godt i værk: ”Toppen noget af det mest spændende, jeg har set. For mig giver det rigtig god mening i et bæredygtighedsperspektiv, og der er en rigtig dejlig stemning, når man kommer ind i boligen. Jeg har fulgt Skademosen rigtig interesseret undervejs. Her på Toppen får vi så ringbebyggelsen og kommer op i tre etager,” sagde borgmesteren blandt andet.

Rejsegildet blev hold for at fejre håndværkernes arbejde.

Direktør Bo Jørgensen takkede håndværkerne for en flot indsats. "Husk at I bygger beboernes fremtidige hjem. Det skal holde i mange år, så jo bedre, I bygger, jo lavere er beboernes omkostninger til vedligeholdelse," forklarede Bo Jørgensen.

Adserballe & Knudsen er entreprenør på byggeriet, der bruger den særlige CLT-teknik, hvor man bygger med store plader af træ. Her er det produktionsdirektør Rasmus Rømer Lausen, der taler til sine folk.

Dagen blev afsluttet med at gæsterne udefra kunne se de forskellige dele af byggeriet. Toppen er bygget som en ring rundt om det, der kommer til at blive en eng i midten. Langs nogle dele af ringen arbejder kranen stadig med at hejse de sidste træelementer op, mens nogle af bygningerne næsten er færdige og er ved at få facade på.


FAKTA

1. etape der består af 38 boliger har forventet indflytning 1. april 2021
2. etape der består af 29 boliger har forventet indflytning 1. september 2021

Læs mere om Toppen og om opskrivning til boligerne

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør