12/5-2020 Nyhed til alle

Renovering af boliger for yderligere 725 mio. kr.

Beboerne i fem boligafdelinger i Boligselskabet Sjælland har netop besluttet at igangsætte nye omfattende renoveringer for 725 mio. kr.

Parkvænget er en af de boligafdelinger, der netop har stemt ja til en renovering.   Foto: Jonas B. Whitehorn

Beslutningen i de fem boligafdelinger betyder sundere boliger med et lavere energiforbrug til glæde for beboerne, beskæftigelsen og klimaet.

”Det er utrolig glædeligt, at der nu kommer skub i renoverings-sagerne for endnu 600 af vores boliger. Det betyder et kæmpe løft for de almene boliger i Roskilde Kommune,” fortæller direktør Bo Jørgensen og fortsætter: ”Det giver tryghed for vores beboere, at de kan bo sundt, klima- og energirigtigt hos os. Nu kan de regne med, at udgiften til vedligeholdelse i deres afdeling ikke kommer til at stige markant. Det er noget, der giver tryghed.”

Det er fire boligområder i Roskilde: Egegårdsparken, Frederiksberg Huse, De fire gårde og Parkvænget samt Østparken i Tølløse, der nu sagt ja til nye renoveringer. Det stod klart, da stemmerne blev talt op og et løft af boligerne for i alt 725 mio. kr. blev stemt igennem.

Boligselskabet Sjælland er i forvejen i gang med at renovere for 2 mia. kr.

Flere penge til almene renoveringer kan være på vej

Politikerne på Christiansborg drøfter lige nu yderligere renoveringer for 30 mia. kr. frem mod 2026. Det kan skabe sunde boliger for over 100.000 almene beboere, øget tryghed i boligområderne, masser af arbejdspladser og store energibesparelser.

Fakta

Renoveringer af almene boliger vedtages på afdelingsmøder i det enkelte boligområde, hvor alle beboere kan deltage og stemme. Dermed gennemføres almindelige renoveringer ikke, medmindre der er et demokratisk flertal for det i den enkelte afdeling.

De fem nye renoveringer i Boligselskabet Sjælland blev stemt igennem ved en digital afstemning. Der var også mulighed for at afgive sin stemme pr. brev.

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation