20/9-2022 Nyhed til alle

Sådan sparer du penge i en dyr tid

De dystre inflationstal kalder på handling nu. Her er 7 ting, du kan ændre for at spare på energien og gøre godt for din økonomi og klimaet.

  Foto: Stock

De nyeste inflationstal viser desværre at priserne endnu engang stiger. Priserne på varme, el og dagligvare er skyhøje. Det rammer os alle.

I Boligselskabet Sjælland ønsker vi at hjælpe vores beboere. Du kan nemlig spare penge, ved at reducere dit unødige forbrug. Ved at ændre dine vaner, kan du spare flere hundrede kroner hvert år – uden at det går mærkbart ud over din komfort.

”Det er vigtigt, at vi alle sammen gør en indsats for at ændre vores vaner. Det er mere presserende nu, end det nogensinde har været. Med de nye vaner gør du noget godt for din økonomi, men især også for vores klima. Derfor anbefaler jeg, at du holder fast i det, du ændrer på nu, så vi også i fremtiden passer på vores klima” understreger bæredygtigheds- og energichef Ulrik Eggert Knuth-Winterfeldt.

Gratis økonomisk rådgivning

Har du brug for hjælp til at overskue din økonomi?

Har du brug for hjælp til at overskue din økonomi? Vores gratis beboerøkonomiske rådgivning hjælper dig, der har en presset økonomi. Sammen med vores rådgiver Lars, får I et overblik og finder ud af hvordan du kan spare penge i dit budget og skabe noget tiltrængt luft.

Du er velkommen til at ringe på 21 77 39 24 eller skrive til raad@bosj.dk (åben man-fra 9:00 til 15:00).

7 energitips du kan starte på i dag

1. Spar penge på varmeregningen

Stil radiatortermostaterne ens, det sikrer en bedre komfort og udnyttelse af varmeenergien. Du kan fx stille alle radiatorerne på 3. Lige nu er varmen ekstra dyr, så du kan med fordel sætte din radiator ned på 2 og tage en ekstra trøje på.

Tænder du kun én radiator, skal den arbejde dobbelt så meget for at varme din bolig op - og det koster ekstra. Kan du f.eks. godt lide et køligt soveværelse, så husk at lukke døren, så de øvrige radiatorer ikke forsøger at varme rummet op.

2. Spar minimum 150 kr. om året på at slukke lyset

Der er penge at spare, hvis du husker at slukke lyset, når du forlader et rum i din bolig. Én sparepære som er tændt 8 timer hver dag året rundt, koster ca. 150 kr. om året. Jo mere du husker at slukke lyste, jo mere er der at spare.

3. Spar op mod 1000 kr. om året ved at undgå standby

Sluk for apparater på standby. Det kan være dit TV, computer, printer eller mikroovn. Faktisk bruges op mod 15 % af en husstands elforbrug på standbyfunktionen, hvilket svarer til ca. 1000 kr. om året.

4. Spar op til 200 kr. pr. person ved at tage kortere brusebade

Det er dejligt at stå under den varme bruser – meeen det er også dyrt. Hvis du korter dit brusebad ned med blot 1 min. og slukker for den, når du sæber dig ind, så kan du hvert år spare op til 200 kr. pr. person i husstanden.

5. Drop tørretumbleren og spar mindst 400 kr.

Tør dit tøj udenfor i den friske luft, så sparer du penge på tørretumbleren. Hvis du fx ikke tørrer tøj i din tumbler i sommerhalvåret, kan du spare ca. 400 kr. om året. Prøv og tænk på hvor meget du så kan spare, hvis du helt kvitter tørretumbleren!

6. Skift til led-pærer og spar penge på elregningen brug led-pærer

Skift dine pærer ud med LED-pærer. LED-pærer er mere energibesparende, giver bedre lys og har længere levetid. Faktisk bruger LED-pærer 4-5 gange mindre strøm end en almindelig pære.

7. Fyld maskinerne helt op og spar ca. 150 kr. årligt

Sørg for at fyld vaskemaskinen og opvaskemaskinen helt op og samtidig kør korte programmer med en lav temperatur, så er der penge at spare. Fylder du maskinerne helt op i stedet for halvt, vil du typisk kunne spare ca. 150 kr. om året.

Samtidig anbefaler vi dig, at du holder øje med el-priserne, og først sætter maskinerne i gang, når strømmen er billigere. Din el-udbyder har sikkert en app, hvor du kan se dine el-priser, eller også kan du prøve appen Watts. Det kan være, at din husordenen ikke tillader du vasker sent om aftenen eller om natten, så husk også at tjekke din husorden.


Har du gasfyr? Du bør også ændre vaner

Der er stadig en del boligafdelinger i Boligselskabet Sjælland der har gasfyr. Vores mål har længe været at få så mange fra gasfyr over på varmepumper eller fjernvarme inden 1. januar 2024 for et klimahensyn.

Men situationen i verden betyder, at det nu ikke kun handler om klima – men også om økonomiske forhold.

Vores fastprisaftale på gas i boligafdelinger med fælles gasfyr gør, at vi har sikret en fast pris på gas frem til udgangen af 2023. Men det må ikke blive en sovepude – har du gasfyret varmecentral i din boligafdeling, bør du allerede nu begynde at ændre dine vaner.

Priserne på gas påvirker nemlig ikke kun dig, men det påvirker Danmark generelt. Flere virksomheder er afhængige af gas i deres produktion. Er der ikke nok gas, lukker man for gassen til virksomhederne og vi risikerer ikke at kunne købe deres produkter. Derfor handler det også om, at vi tager et samfundsansvar. Jo mere gas du sparer, jo mere gas er der til virksomhederne.

Læs mere om vores fastprisaftale her


/cel

Henvendelse om denne side til Kunder & kommunikation