3/9-2021 Nyhed til alle

Spaden i jorden til Alkes Have

Se billederne: 40 boliger i et bæredygtigt bofællesskab er på vej i Knabstrup udenfor Holbæk.

Mange af de kommende beboere i Alkes Have havde mulighed for at deltage i første spadestik til bofællesskabet i Knabstrup. I foråret 2023 står boligerne klar i et nyt, bæredygtigt bofællesskab af almene boliger.   Foto: Jonas B. Whitehorn

Holbækborgmester Christina Krzyrosiak Hansen tog første spadestik sammen med Karen Schmidt, der er formand for foreningen Alkes Have, og direktør Bo Jørgensen fra Boligselskabet Sjælland, der skal bygge de 40 boliger.

Christina fortalte stolt om projektet, hvor interessen fra bofællesskabet passede sammen med en udviklingsplan for Knabstrup, som både borgere og kommune har været med i. "Vi bygger altid almene boliger, for det er vigtigt at der også er nogle billige boliger, der hvor vi byudvikler," sagde Christina Krzyrosiak Hansen.

Karen Schmidt sang for med en lejlighedssang. Hun er formand for foreningen Alkes Have, der står bag byggeriet. Hun bor selv i en by ved Ringsted, og har arbejdet med at skabe et bofællesskab i flere år. Da Boligselskabet Sjælland kom ind i projektet gik det stærkt med at konkretisere projektet. "Vi har været med til at finde ud af hvordan bygningerne skal placeres og planlægge beplantningen," fortalte hun. Nu går projektet ind i en ny fase, og beboerne skal blandt andet finde ud af hvordan fællesspisning, drift osv. skal indrettes.

Lars Qvist er formand for projektudvalget for udvikling af lokalområderne, der har været med til at pege på byudvikling af Knabstrup. Der bor 1.000 mennesker i stationsbyen, så Alkes Have på 40 boliger kommer til at give et vigtigt bidrag. På den ene side ligger stationen tæt på, og på den anden side den lokale folkeskole, hvor kommunen netop har igangsat en udvidelse for 55 mio. kr.

 


Læs mere

Bofællesskabet Alkes Have


Billedserie

Henvendelse om denne side til nyhedsredaktør