Økonomisk rådgivning

Beboer økonomisk rådgivning er et gratis og anonymt tilbud til alle beboere i Boligselskabet Sjælland, der har behov for en uvildig økonomisk rådgivning.

Vi ønsker at skabe økonomisk tryghed og trivsel for dig og din familie, når du bor i Boligselskabet Sjælland og arbejder løsningsorienteret med, at give dig kvalificeret viden, så du på oplyst grundlag kan træffe dine egne valg.

Du er velkommen til at ringe på 21 77 39 24 eller skrive til raad@bosj.dk.

Vi tilbyder

  • Samtale og sparring
  • Gode råd og forslag til budget justeringer
  • Økonomi og gældsrådgivning

Hvis du selv får lyst til at spare penge, lægge et budget eller bare har brug for et godt råd, har vi samlet en lille godtepose med gode fif til dig:

Kontakt os

På baggrund af den seneste tids økonomiske usikkerhed udvides åbningstiden frem til den 15. december 2022 med henblik på at kunne tilbyde beboerne fleksible muligheder for rådgivning.

De nye åbningstider bliver:

Mandag  9-17

Tirsdag  9-17

Onsdag 9-17

Torsdag 9-20

Fredag 9-15

Du er velkommen til at ringe på 21 77 39 24 eller skrive til raad@bosj.dk

ER DU I EN ØKONOMISK SVÆR SITUATION? 

Hvis du som lejer er kommet i en økonomisk svær situation, har vi ikke mulighed for at hjælpe dig til en billigere bolig ved at dispensere for karensperioden eller give dig særligt fortrin på ventelisten.

Kommunen kan i nogle tilfælde hjælpe med særlige ydelser. Læs mere om mulighederne på borger.dk.

Her kan du henvende dig:

Når du bor til leje i en helårsbolig, kan du muligvis få boligstøtte. Boligstøtte er et skattefrit tilskud fra det offentlige til hjælp til betaling af huslejen. På borger.dk kan du både se, om du berettiget boligstøtte og søge om boligstøtte.

GÆLDSHJÆLP

Du kan enten selv eller i dialog med økonomirådgiveren bruge denne Excel-skabelon til budget. Du kan også hente hjælp hos Forbrugerådets gældrådgivning, som er rettet mod personer med lav indkomst, stor gæld og et lavt rådighedsbeløb.

RETSHJÆLP 

I mange byer findes uafhængig og gratis retshjælp, som hjælper borgere ved juridiske problemer. De kan ofte svare på spørgsmål om lejekontrakter, lejeforhøjelse, fraflytningsopgørelser og klager over offentlige myndigheder. 

Retshjælp i nogle af de byer, vi har boliger i:

Denne side er opdateret 18/10-2022 af Fællesskab & trivsel